یونیسف یا سازمان ملل متحد برای حمایت از کودکان میگوید، دختران افغان، راه طولانی را برای آموزش طی کردهاند و لازم است تا با درنظر داشت حق قانونی شان به آموزش با کیفیت دسترسی یابند.
بخش جنوب آسیای سازمان حمایت از کودکان ملل متحد یا یونیسف میگوید که در افغانستان پیش از سال ۲۰۰۱ یک دختر هم به مکتب نمیرفت اما اکنون شمار دختران دانش آموز به ۴ میلیون تن میرسد.
طالبان پس از تسلط بر افغانستان به دختران بالاتر از صنف شش اجازه رفتن به مکتبها را ندادهاند. با وجود واکنشهای گستردۀ داخلی و بین المللی به این اقدام طالبان، این گروه هنوز تاریخ دقیقی را برای بازگشایی مکاتب دخترانه دوره متوسطه و لیسه تعیین نکرده است.
از سوی هم این نهاد خاطر نشان کرده میگوید که برای جلوگیری از سقوط سکتور خدمات صحی افغانستان باید اقدام جدی صورت گیرد.
جورج لاریا ادجی، رییس منطقهای یونیسف برای آسیای جنوبی که وضعیت زنان بیمار و کودکان را در شفاخانه اندرگاندی در کابل از نزدیک دیده٬ در یک پیام ویدیویی گفت: «من از همه شریکان ما میخواهم که به همدیگر دست داده و جلوگیری از سقوط سکتور خدمات صحی در افغانستان را اطمینانبخش کنند. بهای سنگینی پرداخته خواهد شد٬ امکان دارد تعداد زیاد کودکان بمیرند.»
سازمان صحی جهان نیز ماه گذشته گزارش داد که بعد از حاکمیت طالبان حدود ۲ هزار کلینیک و مرکز صحی در افغانستان مسدود شده است.