دوشنبه5عقرب1399:
وزارت خارجه فرانسه شامگاه یکشنبه 25 اکتبر 2020 با تاکید این که « مسلمانان فرانسه جزئی از جامعه و تاریخ جمهوریمان هستند» گفت که « مبارزه علیه افراطگرایی با همکاری مسلمانان فرانسه انجام خواهد شد».
وزارت خارجه فرانسه همچنین توضیح داد که نمایندگیهای دیپلماتیک این کشور در جهان مواضع فرانسه و تضمین امنیت شهروندان این کشور در خارج را بر عهده خواهند داشت.
از سویی امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه در شبکه توئیتر نوشت:«هرگز عقبنشینی نخواهیم کرد» او در این پیام توئیتری تاکید کرد:«ما به تمامی اختلافات با روحیه صلح احترام میگذاریم. هرگز سخنان تنفرآمیز را قبول نکرده و از بحث منطقی دفاع میکنیم». مکرون همچنین افزود:«همواره در کنار کرامت انسانی و ارزشهای جهانی خواهیم ماند».
این در حالی است که طی دو روز گذشته فراخوانهایی مبنی بر تحریم کالاهای فرانسوی در برخی کشورها صادر شده و از سوی دیگر رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه نیز وارد این موضوع شده و با حمله شدید اللحنی به امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه به تحریک احساسات ضد فرانسه دامن زده است.
در این راستا به نظر میرسد آنکارا با رهبری حزب عدالت و توسعه حاکم بر این کشور کمپین بهرهبرداری از برخی پروندهها در کشورهای غربی را در دستورکار خود قرار داده است.
از جمله این پروندهها تاکید روز گذشته امانوئل مکرون بر اصرارش برای حمایت از ارزشهای جمهوری لائیک فرانسه در کشورش و در مقابله با افراطگرایی در پی کشته شدن ساموئل پتی معلم فرانسوی بوده که در هفته گذشته حادثه قتل او این کشور را تکان داد.
از طرفی اردوغان در سخنرانی تلویزیونیاش در شهر کایسری در مرکز این کشور درباره همتای فرانسویاش گفت:«درباره او چی میتوان گفت.. سلامت روانیات را بسنج».او ضمن پیشبینی اینکه رئیس جمهوری فرانسه در انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 نتایج خوبی را به دست نخواهد آورد، گفت:« مکرون نیاز به سنجش سلامت روانیاش دارد».
روابط میان مکرون و اردوغان در پی اختلافهای عمیق بر سر تعدادی از مسائل تیرهتر شده که از جمله آن شامل حمایت فرانسه از یونان در نزاع با ترکیه درباره حقوق حفاری منابع انرژی در شرق دریای مدیترانه و انتقادهای پاریس از دخالتهای آنکارا در لیبی، سوریه و منازعه میان ارمنستان و آذربایجان درباره اقلیم ناگورنو قرهباغ است.