پنجشنبه، ۲۰ سنبله ۱۳۹۹
اداره ملی حفاظت محیط زیست، کنفرانسی را به مناسبت روز جهانی هوای پاک، زیر عنوان “نقش ما در حفاظت از هوای پاک” برگزار کرد.
در این کنفرانس که در مرکز اطلاعات و رسانه های حکومتراه اندازی شد، استاد سرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری، شاه زمان میوندی، رییس عمومی اداره ملی حفاظت محیط زیست وداکتر عباس بصیر، نامزد وزیر وزارت تحصیلات عالی سخنرانی نمودند.
معاون دوم ریاست جمهوری، با تأکید بر آنکه محیط زیست سالم، ضرورت زندگی انسان ها است، به اداره ملی حفاظت محیط زیست پیشنهاد کرد که جلسات این اداره در زمینه کاهش آلودگی هوا، در سطح مقامات اول نهاد های مربوط راه اندازی شود تا همه سکتور ها وظیفه خود را انجام دهند.
معاون دوم ریاست جمهوری با اشاره بر اهمیت نقش رسانه ها در فرهنگ سازی، از رسانه ها تقاضا نمود تا در هماهنگی با اداره ملی حفاظت محیط زیست، برنامه هایشان را به هدف آگاهی دهی در راستای زیان های آلودگی هوا وراه های کاهش آن، بیشتر سازند.
معاون دوم ریاست جمهوری، جنگ را دشمن خطرناک دیگر محیط زیست دانست وگفت: دولت افغانستان از روندی که درحال حاضر برای تحقق صلح آغاز شده است و مورد اجماع تمام شهروندان کشور می باشد، با تمام امکانات حمایت کرده و تمام موانع فرا راه صلح را برداشته است. او گفت اکنون به گروه طالبان است تا هرچه زود تر در میز مذاکره حاضر شوند تا به خواسته های پاک مردم در این زمینه پاسخ مثبت داده شود.
شاه زمان میوندی، رییس عمومی اداره ملی حفاظت محیط زیست، داشتن هوای پاک وآسمان آبی به خصوص در شهر کابل را در زمستان پیش رو ناممکن ندانست، اما برای تحقق آن خواهان سهم فعال ادارات ذیربط واقشار مختلف جامعه در زمینه انجام مسوولیت های شان شد.
میوندی، سوخت زغال سنگ و تیل بی کیفیت در تسخین شهرک ها و بلند منزل ها، وسایط نقلیه، فعالیت های صنعتی و سرک های خامه را از منابع عمده آلوده کننده هوا به خصوص در شهرکابل دانست وگفت سکتور های ترانسپورت، انرژی وصنعت، عامل ۹۰ درصد آلودگی هوا استند. او از این سکتور ها در خواست کرد که هر کدام در راستای انجام مسوولیت های شان برای کاهش آلودگی هوا بیشتر اقدام نمایند.
به گفته میوندی، اداره ملی حفاظت محیط زیست برمبنای قانون، یک اداره ناظر، تنظیم کننده وپالیسی ساز است واز یک ماه به اینسو روند نظارت از فعالیت ۳ هزار منبع آلوده کننده هوا در شهر کابل را آغاز کرده وتا اکنون بیش از ۱۲۰۰ منبع آن مورد نظارت قرار گرفته است.
در همین حال، داکتر عباس بصیر، نامزد وزیر وزارت تحصیلات عالی، آلودگی هوا را از چالش های عمده محیط زیستی در جهان امروز دانست وگفت: برای تطبیق پلان عمل اداره ملی حفاظت محیط زیست، به همکاری و مشارکت مردمی، سهم گیری سکتور خصوصی وهماهنگی بخش های مختلف نیاز است.
او تصریح کرد که هماهنگی بین سکتور های مختلف از جمله معارف، تحصیلات عالی واطلاعات وفرهنگ، می تواند در راستای آگاهی عامه و تغییر فرهنگ رفتاری در جامعه، نقش برازنده ای را ایفا نماید.