خانه / فرهنگی و اجتماعی / در سال 1399 به 2990 قضیه خشونت علیه زنان در کشور رسیدگی شده است
در سال 1399 به 2990 قضیه خشونت علیه زنان در کشور رسیدگی شده است

در سال 1399 به 2990 قضیه خشونت علیه زنان در کشور رسیدگی شده است

سه شنبه9جدی1399:

لوی څارنوالی افغانستان می گوید که 2990 قضیه در بخش مبارزه با خشونت علیه زنان در سال 1399 رسیدگی گرده است.

جمشید رسولی سخنگوی لوی څارنوالی می گوید که این قضایا شامل ۲۵۹مورد جرایم تجاوز جنسی، ۱۳۷ مورد جرایم قتل، ۱۶۶ مورد جرایم جراحت و معلولیت، ۱۵۰۱مورد جرایم لت و کوب، ۲۶۰مورد جرایم دشنام و تحقیر، ۲۵۷مورد جرایم آزار و اذیت، ۹۸مورد جرایم اجبار برای خود سوزی و خود کشی، ۲۳مورد جرایم اجبار به فحشا، ۲۹مورد جرایم نکاح اجباری و ۲۶۰ مورد دیگر آن سایر جرایم خشونت علیه زنان می باشد.

به گفته رسولی این اداره در سال مالی ۱۳۹۹ خورشیدی، دو هزار و ۹۹۰ قضیۀ مشمول دو هزار ۱۷۶ قضیۀ ولایات را از طریق مرستیالی لوی څارنوالی در امور منع خشونت علیه زنان و تخلفات اطفال، ثبت، بررسی و پس از اکمال تحقیق، به محاکم محول کرده است.

او می افزاید از این میان ۳۳۸ مورد نهایی و در پیوند به آن ۳۲۷ تن محکوم به حبس و جزای نقدی گردیده اند.

از مجموع این قضایای ۷۹۸ مورد مطابق فقرۀ دوم مادۀ ۳۹ قانون منع خشونت علیه زن و مادۀ ۱۷۱ قانون اجراآت جزایی حفظ و ۲۴۱ مورد دیگر آن جهت تکمیل تحقیقات مسترد یا تعیین مسیر گردیده است.

رسولی می گوید از میان قضایای ثبت شده، “لت و کوب” با ۱۵۰۱ مورد، بیشترین نوع خشونت علیه زنان را نشان می-دهد. کابل با ثبت ۸۱۴ مورد خشونت علیه زنان در جایگاه نخست، ولایت بلخ با ثبت ۴۳۰ مورد خشونت علیه زنان در جایگاه دوم، ولایت هرات با ثبت ۳۰۳ مورد خشونت علیه زنان در جایگاه سوم و ولایت تخار با ثبت ۴۳۰ مورد خشونت علیه زنان در جایگاه چهارم و ولایت بدخشان با ثبت ۱۲۸ مورد، ولایت دایکندی با ثبت ۱۱۹ مورد، ننگرهار با ثبت ۱۱۴ مورد، ولایت بامیان با ثبت ۱۰۷ مورد و همچنان سایر ولایات از ۹۴ تا ۲ مورد خشونت علیه زنان پی هم به ثبت رسیده است.

بربنیاد رسیدگی های لوی څارنوالی دولت جمهوری اسلامی افغانستان از قضایای خشونت علیه زنان از آغاز سال مالی الی ماه قوس سال ۱۳۹۹ خورشیدی، نشان می دهد که میزان خشونت؛ نکاح اجباری، ازدواج بیش از یک زن، اجبار به اعتیاد مواد مخدر، انزاوای اجباری نسبت به سایر انواع خشونت ها، کمتر به ثبت رسیده است.

به باور مسؤولان لوی څارنوالی، افزایش آمار خشونت علیه زنان به معنای افزایش خشونت در برابر آنان نیست؛ بل ناشی از بیشتر شدن زمینه های دسترسی زنان به عدالت و ادارۀ لوی څارنوالی می باشد. ایجاد څارنوالی های منع خشونت علیه زنان در ۳۴ ولایت افغانستان و افزایش حضور زنان در تشکیل لوی څارنوالی از زمینه های دسترسی زنان به عدالت یاد شده است.

درباره خبرگزاری رویداد

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*