شنبه23سنبله1399:
جو بایدن، نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در واکنش به اعدام نوید افکاری در توییتر آن را محکوم کرد.
جو بایدن در توییتی نوشت: «اعدام بیرحمانه نوید_افکاری فاجعه است. هیچ کشوری نباید معترضان مسالمتآمیز را بازداشت، شکنجه و اعدام کند. ایران باید زندانیان سیاسی دیگر از جمله نسرین ستوده را آزاد کند، همچنین باید آمریکاییهایی را که ناعادلانه بازداشت کرده، آزاد کند.»
در همین حال، کلی کرفت نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد در توییتی با استفاده از هشتگ فارسی «نویدمان را کشتند»، اعدام نوید افکاری توسط رژیم ایران را محکوم کرد.
کرفت نوشت: «ما بیاعتنایی مداوم و بیشرمانه رژیم ایران به جان انسان را محکوم میکنیم.»
او در ادامه نوشت: «صدای مردم ایران ساکت نخواهد شد.»
ساعاتی پس از آنکه رئیس کل دادگستری فارس اعلام کرد که حکم «قصاص نفس نوید افکاری متهم به قتل» صبح امروز شنبه 12 سپتامبر 2020 «پس از انجام تشریفات قانونی استیذان و با اصرار اولیاء دم و خانواده مقتول» به مرحله اجرا گذارده شد، شاهد واکنش اعتراضی گسترده نسبت به اجرای این حکم در داخل و خارج از ایران بودیم.
در همین رابطه «آن لینده» وزیر خارجه سوئد در توییتی نوشت «از شنیدن خبر اعدام کشتیگیر ایرانی وحشتزده شدم. سوئد و سایر کشورهای اتحادیه اروپا به طور مداوم بر حق دادرسی صحیح تأکید میکنند و با اعمال مجازات اعدام تحت هر شرایطی در همه موارد بدون استثنا مخالفت می کنند.»
نوید افکاری از معترضان اعتراضات مرداد سال 97 ایران بود. او به ادعای حکومت جمهوری اسلامی به علت شرکت در این اعتراضات دستگیر و به جرم محاربه و همچنین قتل یک مأمور امنیتی در جریان اعتراضات در شیراز و فهرستی از اتهامات دیگر به دو بار اعدام، 6 سال و 6 ماه حبس و 74 ضربه شلاق محکوم شد.
این حکم در حالی اجرا شد که درخواستها و اعتراضات گسترده برای توقف حکم اعدام نوید افکاری شکل گرفته بود.
قوه قضاییه ایران پیش از این ادعا کرده بود که نوید افکاری به اتهام قتل کارمند سازمان آب و فاضلاب در استان فارس با ضربات چاقو و بر اساس اعترافات خودش به قصاص محکوم شده است.
این در حالی است که نوید با انتشار یک فایل صوتی تاکید کرده بود که اعترافات گرفته شده از او زیر فشار شکنجه بوده است.