ایتالیا، امروز سه شنبه، ۲۰ میزان ریاست دورهای نشست فوق العادۀ گروه ۲۰ را بر عهده دارد.
ماریو دراگی، نخست وزیر این کشور اخیراً در مورد افغانستان با دیگر رهبران جهان از جمله ولادیمیر پوتین روسیه و شی جینپینگ چین در تلاش جهت تشکیل یک نشست ویژه برای رسیدهگی به بحران افغانستان گفتوگو کرده بود.
این نشست رهبران ۲۰ اقتصاد برتر جهان در حالی برگزار می شود که پس از مسلط شدن طالبان بر افغانستان، نگرانی جدی از بروز بحران انسانی در آن کشور به وجود آمده است.
طالبان به تاریخ ۱۵ آگست ۲۰۲۱ وارد کابل شدند و مردم افغانستان حتا قبل از تسلط طالبان با مشکلات جدی اقتصادی، فقر و خشکسالی دست و پنجه نرم می کردند و حال اقتصاد این کشور جنگ زده در حالی فروپاشی است.
بحران افغانستان نگرانیهای اتحادیه اروپا را در مورد خطر ورود گسترده مهاجران افزایش داده است و برخی از کشورهای عضو قبلاً با طرح اسکان پناهندگان مخالفت کرده بودند.
مشکلات اقتصادی و فقر موجب شده تا موجی از شهروندان افغانستان کشورشان را ترک کنند، وضعیت که موجب نگرانی کشورهای اروپایی نیز شده است.
یک منبع آگاه به خبرگزاری رویترز گفته است که فراهم آوری کمک عاجل بشری برای مردم آسیب پذیر به خصوص زنان در آستانهای فصل زمستان در اولویت این نشست قرار دارد.
انتظار می رود که انتونی گوتیریش، سرمنشی ملل متحد، نیز در اننشست مجازی شرکت کند و در مورد نقش این سازمان برای رسیدگی به بحران پیش آمده در افغانستان صحبت کند. در حال حاضر، بسیاری از کشورهای غربی نمی خواهند به صورت مستقیم با طالبان رابطه برقرار کنند.
حکومت چین به طور آشکار خواهان آزادی میلیارد دالر سرمایهای افغانستان از بانک های بین المللی شده و گفته است که این پولها به کابل تحویل داده شود. اما تا حال مشخص نشده است که آیا رهبران گروه-۲۰ در مورد آزاد سازی سرمایههای منجمد شدهای افغانستان بحث خواهند کرد یا خیر؟
بر اساس گزارش رسانههای چینی، جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده، و نرندرا مودی، صدراعظم هند، نیز در این نشست مجازی شرکت خواهند کرد. اما شی جین پینگ، رییس جمهور چین، در این نشست سهم نخواهد گرفت.
تا حال معلوم نیست که آیا ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه، در این نشست مجازی شرکت خواهد کرد یا خیر؟
سازمان ملل متحد به تاریخ پنجم اکتوبر (۱۳ میزان) گفت که در حال حاضر، ۳.۲ میلیون کودک افغان با خطر جدی سو تغذی مواجه اند. این سازمان همچنین هشدار داده است که تا اخیر سال جاری میلادی، نیمی از کودکان زیر سن پنج سال از این مشکل صحی رنج خواهند برد.