شماری از رهبران کشورهای اسلامی در هفتاد و هشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل که در نیویارک در حال برگزاری است از غرب به ویژه سویدن به خاطر سوزاندن قرآن انتقاد کردهاند.
آیت الله رییسی، رییس جمهور ایران در این نشست با در دست داشتن نسخهای از قرآن کریم و اشاره به برخی آیات تصریح کرد که این مفاهیم وحدت بخش، تعالیم متعالی، انسان ساز، جامعه ساز و تمدن ساز برای جوامع بشری هرگز نخواهد سوخت و ابدی است.
رییس جمهور ایران در ادامه سخنان خود افزوده است که اسلام ستیزی و آپارتاید فرهنگی در اشکال مختلف خود مانند سوزاندن قرآن و منع حجاب در مدارس شایسته پیشرفت های انسان معاصر نیست.
رجب طیب اردوغان رییس جمهور ترکیه نیز در جایگاه مجمع عمومی سازمان ملل متحد نیز اسلام ستیزی که به سطحی غیر قابل تحمل رسیده است را محکوم کرد.
وی در این باره اظهار داشت» نژادپرستی و تنفر از دیگران و اسلام در کشورهای اروپایی به سطح غیر قابل تحملی رسیده است.
اردوغان سیاستمداران پوپولیست در بسیاری از کشورها را به بازی با آتش متهم کرد و افزود: حملات زشت به قرآن کریم در اروپا آینده را برای این قاره پیر تاریک خواهد کرد.
«شیخ تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر نیز در سخنرانی خود در سازمان ملل متحد گفته است که اهانت متعمدانه به مقدسات دیگران نمیتواند نمونهای از آزادی بیان باشد.
امیر قطر در ادامه سخنرانی خود افزوده است که من به برادران مسلمان خود میگویم که جائز نیست یک نادان یا مغرض هر گاه به ذهنش میرسد با سوزاندن قرآن و یا اعمال شرارتبار دیگری ما را به خود مشغول کند. قرآن فراتر از آن است که یک احمق به آن دست بزند.»
تجمعات اعتراضی در سویدن که در جریان آنها قرآنسوزی نیز اتفاق افتاد، از سوی سلوان مومیکا، پناهجوی عراقی ساکن سویدن سازماندهی شده بود.
این اقدام، با انتقادهای تند کشورهای اسلامی مواجه شد.
دولت سویدن، اقدام به قرآنسوزی را که تا کنون چندین بار در آن کشور پیش آمده، محکوم کرده، اما در عین حال اعلام کرده است که نمیتواند، مانع از اقدامی شود که مطابق با قوانین مربوط به آزادی بیان، مجاز محسوب میشود.