خانه / فرهنگی و اجتماعی / از نهمین سالروز شهادت استاد برهان الدین ربانی در بدخشان تجلیل شد
از نهمین سالروز شهادت استاد برهان الدین ربانی در بدخشان تجلیل شد

از نهمین سالروز شهادت استاد برهان الدین ربانی در بدخشان تجلیل شد

شنبه29سنبله1399:

جوانان جمعیت اسلامی در بدخشان, طی یک همایش از نهمین سالروز شهادت پروفیسور استاد برهان الدین ربانی, رییس جمهور پیشین, رهبر حزب جمعیت اسلامی افغانستان و رییس شورای عالی صلح, در تالار ریاست اطلاعات و فرهنگ تجلیل کردند.

این محفل که صبح روز جمعه ۲۸ سنبله در شهر فیض آباد مرکز بدخشان برگزار شده بود, شماری از فرماندهان جهادی, علما, متنفذین, جوانان, بانوان و رسانه های خبری حضور داشتند.

مفتی نعمت الله نایل یکتن از اشتراک کنندگان در این همایش به ابراز سخن پرداخته افزود که رهبر شهید, برای جوانان بهترین الگو بود و جوانان باید راه وی را تعقب کنند.

وی گفت: « نسل جوان عشق خود را باید برای استاد در عمل نشان دهند و جوانان باید در کارها و اهداف شان استاد شهید را الگو بگیرند, تعقب کردن راه رهبر, زنده کردن نام رهبر است».

به گفته ای نایل, شهادت نصیب اشخاصی می‌شود که به مکتب شهادت باور کامل داشته باشند.

او از استاد ربانی شهید, به عنوان بزرگترین رهبر آزادی خواه, عدالت خواه و اعتدال گرا در افغانستان یاد کرد.

امیرمحمد توکلی یکتن از فرماندهان پیشین جهادی, در این برنامه روی خاطرات دوران جهاد و مقاومت استاد ربانی شهید پرداخته می‌گوید که رهبر شهید, بر علاوه اینکه عالم دین بود یک قهرمان تحصل کرده نظامی بود.

توکلی گفت:« استاد, در حالیکه مکتب دین را آموخته بود, بزرگترین تخنیک جنگی و نظامی را با خود داشت, رهبر شهید چهره ترس و چهره تیره نبود. طیاره های دشمن در بالای سرش می‌آمد اما وی هیچگونه ترس و هراس نداشت».

در عین حال عبدالواحد طیبی خطاب به اشخاصی که مجاهدین را نقد می‌کنند چنین گفت « کسانیکه در پشت چوکی نشسته و آماده مجاهدین را نقد می‌کنند تا هنوز در سینه شان مرمی نخورده اند, تا هنوز مادرش بی فرزند نشده است».

همچنان در این همایش عیدی محمد نظیفی, شهرزیب حکیمی, عبدالمجید مخلص‌‌, نقیب الله ثاقب یار, فرمانده محمد امین و شماری دیگری به ابراز سخن پرداخته و از استاد برهان الدین ربانی به عنوان الگوی جهاد و مقاومت, مبارز راه آزادی و شهید صلح یاد نمودند.

پروفیسور استاد برهان الدین ربانی فرزند ملا محمد یوسف در ۲۹ سنبله سال ۱۳۱۸ خورشیدی در دره جوزگون شهر فیض آباد مرکز بدخشان, متولد شد.

وی بعد از سالها مبارزه در برابر قشون سرخ شوروی و جنگ با گروه طالبان, سر انجام در ۲۹ سنبله سال ۱۳۹۰ خورشیدی در حالیکه ریاست شورای عالی صلح را بر عهده داشت, در یک حمله انتحاری در منزل مسکونی اش به عمر ۷۱ سالگی به شهادت رسید.

ناظم قاسمی

درباره خبرگزاری رویداد

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*