عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت امور خارجه امارت اسلامی از اظهارات اخیر جو بایدن رییسجمهور امریکا مبنی بر عدم حضور گروه القاعده در افغانستان استقبال کرده و گفته است که سخنان بایدن حقیقت دارد.
وزارت خارجه امارت اسلامی به اظهارات اخیر جو بایدن، رییس جمهور امریکا در خصوص عدم حضور گروه القاعده در افغانستان واکنش نشان داده و سخنان وی را “درک حقیقت این کشور” خوانده است.
عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت خارجه روز شنبه، اول جولای (۱۰ سرطان) در صفحه تویترش نوشت: “ما اظهارات جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده، مبنی بر اینکه در حال حاضر هیچ گروه جنگی در افغانستان وجود ندارد، درک حقیقت میدانیم و میگوییم که این موضوع گزارش گروه نظارت تحریمهای سازمان ملل متحد را که گویا بیش از ۲۰ گروه متخاصم در افغانستان فعال هستند را رد میکند”.
در همین حال، ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی نیز در صفحه توییتراش در مورد اظهارات اخیر رییس جمهور امریکا واکنش نشان داده و گفته است که اظهارات جوبایدن تعهد این گروه را مبنی بر ریشه کن کردن گروهای تروریستی از افغانستان نشان میدهد.
آقای مجاهد همچنان افزوده است که طالبان غلام امریکا نیست و مقابله با گروه های تروریستی از اولویت های امارت اسلامی بوده و در این زمینه با همکاری هیچ نهاد یا کشوری ضرورت نیست.
جو بایدن، رییس جمهور امریکا اواخر روز گذشته در پاسخ به پرسش خبرنگاری گفت: “یادتان میآید در مورد افغانستان چه گفتم؟ گفتم که القاعده آنجا نخواهد بود. آنها آنجا نخواهند بود. گفتم که طالبان کمک خواهند کرد. حالا چه میشود؟ چه خبر است؟ مطبوعات خود را بخوانید. حق با من بود”.
رییس جمهور ایالات متحده این اظهارات را درباره همکاری امارت اسلامی با امریکا علیه گروه القاعده در افغانستان در حالی بیان میکند که سخنگوی وزارت خارجه امارت اسلامی میگوید در این زمینه، “اقدامات ما بدون کمک یا دستور کسی از جمله ایالات متحده” انجام میشود.
همچنان بلخی گفته است که سیاست حکومت امارت اسلامی این است که اجازه نمیدهد هیچ کس از خاک افغانستان به ضرر دیگران استفاده کند.
زلمی خلیلزاد، نماینده پیشین ویژه امریکا در امور صلح افغانستان، در مورد اظهارات رییس جمهور امریکا درباره حضور القاعده در افغانستان، گفت که احتمالاً رییس جمهور بایدن، این اظهارات را بر اساس آخرین ارزیابی شورای ملی استخبارات آن کشور بیان کرده باشد.
خلیلزاد گفت: “یک سند غیرمحرمانه اصلاحشده این ارزیابی چند روز پیش توسط اداره استخبارات ملی منتشر شد. من قضاوت در این خصوص را در سه نکته خلاصه کردم. اول، القاعده پایگاه کوچکی در افغانستان دارد. دوم، امکان ندارد القاعده تا سال ۲۰۲۴ ظرفیت عملیات مستقیم در خارج از افغانستان را به دست آورد. سوم اگر القاعده تصمیم به انجام حملات در سطح بینالمللی داشته باشد، میتواند به تواناییهای حمله وابسته به خود در شرق میانه و افریقا تکیه کند”.
بایدن در مورد حضور القاعده در افغانستان در حالی اظهاراتی را بیان کرد که گروه تحلیل و نظارت کمیته تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل متحد در نهم جون (۱۹ جوزا) در گزارشی در مورد افغانستان گفت که گروه القاعده دوباره در افغانستان در حال سر بلندکردن است و گروه تحریک طالبان پاکستان حملات خود را در پاکستان افزایش داده است”.