خانه / منطقه و جهان / دو روز تا انتخابات ریاست جمهوری امریکا؛ اخرین نظرسنجی ها
دو روز تا انتخابات ریاست جمهوری امریکا؛ اخرین نظرسنجی ها

دو روز تا انتخابات ریاست جمهوری امریکا؛ اخرین نظرسنجی ها

یکشنبه11عقرب1399:

تا دو روز دیگر در سوم نومبر 2020 مردم امریکا به پای صدوق های رای خواهند رفت تا رییس جمهور اینده شان را برای چهار سال دیگر به قصر سفید بفرستند. این در حالی است که بیشتر از 80 میلیون رای دهنده، که 50 در صد ارا را تشکیل میدهند،  ارای شان را به صندوق های رای ریخته اند. به دلیل ویروس کرونا و ازدیاد قضایای مثبت کرونا در تمامی ایالت های امریکا، بیشتر ایالت ها رای از طریق پست را توصیه کرده اند و رای دهی قبل از وقت هم در اکثر ایالت ها به اجرا درامده است.

دونالد ترمپ کاندید حزب جمهوری خواه و جو بایدن کاندید حزب دموکرات هر دو همچنان به کمپاین های انتخاباتی شان در ایالت های مهم و سرنوشت ساز ادامه میدهند. روز گذشته هر دو کاندید در ایالت فلوریدا جاییکه ترمپ در انتخابات 2016 فقط با کسب 1.2% رای بیشتر نسبت به هیلری کلنتون  رای کالج انتخاباتی ان ایالت را برد، کمپاین داشتند.

رای کالچ انتخاباتی چگونه محاسبه می شود؟

در انتخابات امریکا و انتخاب رییس جمهور رای اکثریت مهم شمرده نمیشود بلکه هر کاندید که اکثریت ارای کالج انتخاباتی را از ان خود کند برنده انتخابات است.

هر ایالت امریکا دارای تعداد مختلف ارای کالج انتخاباتی است که مجموع این آرا 538 رای میشود. از این میان ایالت های سرنوشت ساز و دارنده ی بلندترین تعداد ارای کالج انتخاباتی قرار ذیل است.

کالیفورنیا 55 رای، تکزاس 38 رای، نیویارک 29، فلوریدا 29، اوهایو 18، پنسلوانیا 20، کارولینای شمالی 15

رای و ایلینوی 20رای.

از نظر سیاسی اجتماعی، مذهبی و نژادی ایالت کالیفورنیا، نیویارک و ایلینوی در اکثر انتخابات گذشته به نفع دیموکرات ها رای داده اند و ایالت های تکزاس و فلوریدا و اوهایو اکثرا جمهوری خواهان را انتخاب کرده اند.

بقیه ایالات ها در مجموع ایالت های بوده اند که در طول انتخابات های گذشته در نوسان بوده اند، اما این بار انتخابات امریکا تحت شرایط خاص برگزار میشود و هیچ شباهتی به انتخابات های گذشته ندارد.

در اذهان اکثریت دیموکرات ها ترمپ و ریاست جمهوری ترمپ بحران ملی و بین المللی است. طرفداری مکرر ترمپ از راست گرایان افراطی داخل امریکا و دامن زدن به تنش های نژادی، مجرم شناخته شدن و زندانی شدن هفت تن از بلند رتبه ترین همراهان و مشاوران حکومتی ترمپ و دروغ پراگنی های مداوم ترمپ همراه با پالیسی های ناکارای ترمپ با شرکا و رقبای بین المللی امریکا مسایل است که دیموکراتان را به شدت تکان داده است. اکثر کسانیکه در 2016 به هیلری کلنتون رای نداده اند، احساس ندامت میکنند و مصمم استند در این انتخابات رای بدهند.

در میان طرفداران ترمپ که بخش اعظم انرا بزرگسالان بدون مدرک پوهنتون تشکیل میدهد و بیشتر شان کسانی است که در معرض اسیب ویروس کرونا قرار دارند، عملکرد ترمپ در رابطه با ویروس کرونا و اینکه وی در ماه جنوری از کشنده بودن کرونا با خبر بوده ولی تا هنوز هم تاکید میکند که ویروس کشنده نیست، باعث شده بعضی از طرفداران وی در این انتخابات به جو بایدن رای بدهند.

به همین دلیل است که ایالت های که همیشه در نوسان بوده اند و یا هم ایالت های که جمعیت بزرگسالان در ان بیشتر است، (پنسلوانیا، فلوریدا، اوهایو و تکزاس) از جمله ایالت های سرنوشت ساز در این انتخابات به حساب بیایند.

در ایالت کارولینای شمالی که بیشتر وقت از نظر مذهبی متمایل به جمهوری خواهان بوده اند، این بار تنش های نژادی و اینکه معاون بایدن، کامالا هریس یک خانم سیاه پوست است؛ اکثریت جمعیت سیاه پوست این ایالت را متمایل به دیموکرات ها ساخته است و به همین دلیل است که هر دو کاندید حتی در اخرین روز های کارزار انتخاباتی در این ایالت های مهم به کمپاین ادامه میدهند.

در این انتخابات مسله ویروس کرونا و بیمه صحی  که دولت ترمپ هم اکنون دردادگاه عالی بر ضد ان میجنگد، بیشتر از هر چیز دیگر مردم را نگران ساخته است و کمپاین جو بایدن متمرکزبر همین دو موضوع و موضوع شخصیت ترمپ به عنوان رییس جمهور امریکا است

چگونگی شمارش آرا

مسله مهم و حیاتی دیگر بعد از سوم نومبر و ختم انتخابات مسله شمارش ارا است. نظر به قانون انتخابات، شمارش ارای انتخاباتی قبل از ساعت هفت صبح روز انتخابات ممنوع است و امسال که میلیون ها رای ازطریق پست به صندوق های رای انداخته شده اند، پروسه شمارش ارا را به چالش میکشد. مسله رسیدن رای به مرکز رای دهی تا ساعت هشت شب وسرنوشت رای های که بعد از ساعت هشت به مراکز رای دهی میرسند چالش دیگری است که هم اکنون کمپاین جو بایدن و بسیاری از بنیاد های محافظت از رای مردم به طرفداری از آن در دادگاه عالی بر سر آن میجنگند.

رای دادگاه عالی هم تا اکنون یکسان نبوده است، در چند ایالت نظر به فیصله دادگاه ارای که سه روز بعد از انتخابات هم به مراکز رای دهی برسد قابل شمارش خواهد بود و در بعضی ایالت های دیگر این فیصله محدود به ساعت شش شام روز بعد از انتخابات شده است.

اخرین نظرسنجی ها:

در اخرین نظر سنجی ها جوبایدن همچنان پیشتاز انتخابات است ولی دیموکرات ها اعتماد چندانی به این نظر سنجی ها ندارند و همچنان نگران استند. در انتخابات 2016 هم هیلری کلنتون در تمامی نظر سنجی ها از رقیبش، دونالد ترمپ پیشی داشت و سه میلیون رای بیشتر از ترمپ هم کسب کرد ولی ترمپ با کسب بیشترین رای کالج های انتخاباتی برنده انتخابات گردید.

با تجربه تلخ انتخابات گذشته، این بار دیموکرات ها نمیخواهند همه چیز را به شانس واگذار کنند و تااخرین توان کوشش شانرا برای کسب پیروزی در انتخابات به خرج میدهند. از سوی دیگر جمهوری خواهان و هواران ترمپ هم در ارزوی معجزه دیگری درست مانند 2016 استند، که راه شانرا برای چهار سال دیگر به قصر سفید بگشاید.

در نهایت بدون در نظرداشت نتیجه نهایی، این انتخابات در تاریخ امریکا یکی از مهمترین، عجیب ترین و جنجالی ترین انتخابات ها به شمارخواهد رفت و مردم امریکا و جهانیان شاهد حوادث عظیمی در داخل امریکا بعد سوم نومبر خواهند بود.

درباره خبرگزاری رویداد

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*