خانه / افغانستان / انتقاد فعالان زن از وضعیت بد حقوق بشری در افغانستان

انتقاد فعالان زن از وضعیت بد حقوق بشری در افغانستان

شماری از زنان فعال افغان از حاکم بودن اوضاع بد حقوق بشری زنان در افغانستان انتقاد می‌کنند.

آنان روز گذشته، ۳۰ میزان در جریان نشست سازمان ملل متحد از جامعه جهانی خواسته اند که کارکردهای طالبان در افغانستان را نظارت کرده و تاکید داشتند که کرسی نماینده‌گی سازمان ملل متحد به کسی سپرده شود که حقوق بشر، به ویژه حقوق زنان، را حرمت بدارد.

آنان خواهان دسترسی زنان و دختران به حق کار و آموزش در افغانستان استند.

فوزیه کوفی، رییس حزب موج و تحول، گفت: «سازمان ملل متحد کرسی ویژه نماینده‌گی افغانستان را باید به کسی واگذار کند که حقوق همه شهروندان افغانستان را حرمت بدارد. جامعه افغانستان یک جامعه متنوع است و عدم شمولیت این تنوع در ساختار حکومت هیچ‌گونه ثباتی را در افغانستان ایجاد نمی‌کند.»

ناهید فرید، عضو پیشین ولسی جرگه، گفت: «ساختاری که اکنون در افغانستان است، از دیدگاه من نمی‌تواند از مردم افغانستان، زنان و خواسته‌های آنان نماینده‌گی کند.»

این بانوان افزون بر تداوم یافتن کمک‌های بشر دوستانه به افغانستان، از جامعه جهانی خواسته اند که مسایل حقوق بشری و کارکرد امارت اسلامی در افغانستان را زیر نظر گیرند.

سیما سامی باهوس، مدیر اجرایی سازمان ملل متحد در بخش زنان، بیان داشت: «پیش از تصرف سریع افغانستان از سوی طالبان، ما گواه کشتار زنان، فعالان مدنی، روزنامه نگاران و هدف قرار دادن کدرهای علمی، واکسیناتورها و زنان قاضی بودیم.»

اصیله وردک، دیپلمات پیشین، خاطر نشان کرد: «از جامعه جهانی و کشورهای عضو سازمان ملل می‌خواهیم تا روند کمک‌های بشردوستانه شان را در پشتیبانی از مردم افغانستان شتاب بخشند.»

طالبان در هفتاد و ششمین نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل سهیل شاهین را همچون نماینده افغانستان به این سازمان معرفی کرد، اما سازمان ملل آن را نپذیرفت و چوکی افغانستان در آن نشست خالی ماند.

از سویی هم، غلام اسحاقزی نماینده حکومت پیشین در سازمان ملل به این دبیرکل این سازمان پیشنهاد کرده است که ماموریت وی را تمدید کند.

آنان همچنان می‌افزایند که امارت اسلامی آنچه را که برای رعایت حقوق زنان تعهد کرده بود، تاکنون عملی نساخته است.

درباره سعید مسافر

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*